Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ένα ακόμα επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ..

Προς στιγμή δίστασα να αναρτήσω το παρόν κείμενο. Ποιος είναι ο λόγος; Η απάντηση είναι απλή. Αναφέρομαι σε πρόσωπα και καταστάσεις που δεν ανέχονται την αντίθετη άποψη, ούτε καν σε επίπεδο θεωρητικών συζητήσεων. Αλλά η επιθυμία μου να εκφέρω τη γνώμη μου δημόσια είναι μεγάλη, χωρίς να απαιτώ να την ασπάζονται όλοι ή/και καθ' ολοκληρίαν, ρισκάροντας ίσως το να το βρω αυτό μια μέρα "μπροστά μου"..

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να περιγραφεί ως "Επιλεκτική Δημοκρατία", αναλόγως με το αν μας αρέσει αυτό που ακούμε/ζούμε ή όχι.. Μια πραγματικότητα ζούγκλας όπου ο όχλος και τα μούσκουλια επιβάλλονται με τη βία και τη κραυγή του ουρακοτάγκου. Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πρόσφατα με τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ .

Αν εστιάσουμε στους παράνομους μικροπωλητές, κινδυνεύουμε να χάσουμε την ευρύτερη εικόνα. Μια εικόνα που απαρτίζεται από μια γενικότερη ανομία, παρανομία και αυθαιρεσία στην Ελληνική κοινωνία, με ρίζα στα Ελληνικά ΑΕΙ, τη πελατεία των κομματικών παραμάγαζων και "αυτονομιστών μουτζαχεντίν" όπως συμβαίνει και στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ.

Ως πότε θα στρουμφοκαμηλίζει στρουθοκαμηλίζει η πολιτεία σχετικά με το οπλοστάσιο στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ και τον εξωακαδημαϊκό - κατά κύριο λόγο - όχλο που το ελέγχει; Ως πότε θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε ως κοινωνία τους αυτόκλητους "αγωνιστές" και ψευτοεπαναστάτες, τα παραταξιακά μαγαζιά και τις πελατειακές σχέσεις που αναπτύσσουν με τους φοιτητές/ΔΕΠ κ.λπ. άλλους; Ως πότε οι υποδομές των ΑΕΙ θα χρησιμοποιούνται για κομματική προπαγάνδα και προσηλυτισμό, για οπλοστάσιο και σημείο εστίασης περιθωριακών ατόμων, για πάρτυ, για ρινγκ του μπόξ ή για ταξιδάκια στη Μύκονο και ξενύχτια στη παραλιακή;

Είναι ή δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. να επέμβει και να τους πετάξει όλους έξω; Πρέπει ή δεν πρέπει η διοίκηση του κάθε ΑΕΙ να (εγ)καλέσει τη πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα σε περίπτωση που η τελευταία κωλυσιεργεί;

ΥΓ: Οι απόψεις δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο της μιας πλευράς ή της άλλης - το γνωρίζω και το έχω αποδεχθεί.

3 σχόλια:

Konstantinos Katsaros είπε...

"στρουμφοκαμηλίζει" ... xaxaxa ... :-)

Ξενοφών Βασιλάκος είπε...

Ανακοίνωση της πρυτανείας για τη Βία στο Ο.Π.Α. (16/1/2012): http://aueb.gr/pages/news/anakoinosi_item.php?catid=2&index=0.

Ξενοφών Βασιλάκος είπε...

Δυστυχώς "επίκαιρο". Οι πρωταγωνιστές ίσως αλλάζουν, ίσως όχι, η κατάσταση παραμένει. Επίσης, δυσκολεύομαι να καταλάβω ποια η ανάγκη του να γίνονται οι "επιχειρήσεις" σε ώρες και στιγμές που μόνο (αρνητικές) εντυπώσεις και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΟΠΑ προκαλούν.