Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Μια σκέψη για τους "δεν πληρώνω"

Κυριακή βράδυ στα διόδια Αφιδνών. Πλησιάζω στο ταμείο να πληρώσω. Βλέπω από τον καθρέφτη μου ένα μαύρο grand vitara κολλημένο σχεδόν πάνω μου. Δίνω στη ταμία 2.05 ευρώ, η μπάρα ανοίγει και ξεκινάω. Παρατηρώ πως το μαύρο grand vitara συνεχίζει να είναι κολλημένο πάνω μου και περνάει και αυτό τα διόδια μαζί μου χωρίς να πληρώσει. Και απευθύνομαι λοιπόν στον οδηγό:

"Για τον Χ, Υ λόγο  δεν θες να πληρώσεις τα διόδια. Δεν θα συζητήσω τους λόγους και αν έχεις δίκιο ή άδικο. Αλλά γιατί ρε παπάρα κολλάς πάνω μου και περνάς έτσι; Έχεις άποψη και αγωνίζεσαι; Περίμενε να κλείσει η μπάρα, όρθωσε το ανάστημα σου στην ταμία και πες <<Δεν πληρώνω>>. Να σου γράψει και τα στοιχεία, να σε φωτογραφήσει και άμα λάχει να σου στείλει και την κλήση και να πεις και πάλι  <<Δεν πληρώνω>>.  Με αυτό που έκανες είσαι απλά ένας κωλοτζαμπατζής, μια κότα που εκμεταλλεύθηκε ότι εγώ πλήρωσα"  

Το γαμώτο είναι πως ο κωλοτζαμπατζής θα την βγάλει καθαρή. Αλλά έτσι δεν ήταν πάντα η Ελλάδα; Κωλοτζαμτζήδες ζουν εις βάρος αυτών που πληρώνουν, κανείς δεν τους αγγίζει και όταν έρθει ο λογαριασμός με τα σπασμένα απλά αυτοί που πάντα πληρώνουν θα πληρώσουν κάτι παραπάνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: