Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Προϋπολογισμός του 2012 και πολιτικάντηδες

Χτες, μεταξύ άλλων, η κυβέρνση ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 θα είναι έτοιμος και ψηφισμένος πριν το τέλος Οκτώβρη. Νωρίτερα απ' ότι συνήθως, ως ένδειξη ότι η Ελλάδα κάνει την δουλειά της και τιμά την συμφωνία με την τρόικα. Και μάλιστα, ήρθαν σε επικοινωνία με τον Σαμαρά ο οποίος -δόθηκε να εννοηθεί- ότι συμφώνησε σε γενικές γραμμές.

Τι σημαίνει κατ' εμε αυτό; θέλουν να κάνουν εκλογές το Νοέμβριο, έχοντας εξασφαλίσει πολιτικό άλλοθι (τόσο Πασοκ όσο και ΝΔ) ότι η οικονομική πολιτική είναι εναρμονισμένη με το μνημόνιο. Αν το Πασοκ ξαναεκλεγεί, τότε συνεχίζει τα ίδια. Αν εκλεγεί η ΝΔ, τότε θα πει οτι θα εφαρμόσει το ψηφισμένο προϋπολογισμό και είναι υποχρεωμένη να τιμήσει τη συμφωνία με την τρόικα (αυτό είπαν και στην Πορτογαλία οι επόμενοι).

Γιατί να γίνουν εκλογές τότε, εφόσον θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική; γιατί στο Πασόκ ξέρουν (και το βλέπουν) ότι αν συνεχίσει μόνο τουμ τότε σε 2-3 χρόνια θα διαλυθεί πολιτικά και παράλληλα η ΝΔ -παίζοντας την δήθεν αντιπολίτευση- θα ενδυναμωθεί. Οι πολιτικάντηδες του Πασόκ δεν θέλουν να καταστραφούν πολιτικά. Στην ΝΔ δεν θέλουν να χρειαστεί να κυβερνήσουν για να μην φθαρούν. Παίξανε το αντι-μνημονιακό παραμύθι, ζητάνε εκλογές, αλλά τον προυπολογισμό του 2012 μάλλον θα τον τηρήσουν γιατί ξέρουν ότι δεν πάει αλλιώς. Και μάλλον ο προϋπολογισμός αυτός θα κόβει πολύ από το Δημόσιο.

Για να δούμε πόσο έξω θα πέσω...

2 σχόλια:

Vaggelis G. Douros είπε...

Για να καταλάβω: Ας υποθέσουμε ότι το Νοέμβριο διεξαχθούν εκλογές. Εσύ είσαι υπέρ του να γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί ο ψηφισμένος προϋπολογισμός από όποιον και αν εκλεγεί;

mr potato head είπε...

Υπέρ του προϋπολογισμού θα είμαι.

Αλλά σε περίπτωση που αναλάβει ο Αντώνης λόγω της αντι-μνημονιακής -δήθεν- πολιτικής, να μην λέμε (ως κοινωνία) ότι άλλα είπε και άλλα κάνει. Γιατί 100% θα κάνει ότι λέει το μνημόνιο.

Τα πολιτικάντικα παιχνίδια επιβίωσης είναι που με εκνευρίζουν.