Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αέρας αλλαγής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Σε μια εποχή που όλα φαίνονται να πηγαίνουν στραβά, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α) φαίνεται πως κάτι αλλάζει. Μπορεί να είναι κάτι μικρό αλλά από τα μικρά φαίνεται ο αέρας αλλαγής που πνέει τον τελευταίο καιρό στο εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα.

Εδώ και καιρό στο κτίριο όπου στεγάζονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και ορισμένα ερευνητικά εργαστήρια και γραμματείες, παρουσιάζονταν προβλήματα με τον ανελκυστήρα. Όχι τίποτα ιδιαίτερο, απλά ο ανελκυστήρας που και που σταματούσε να λειτουργεί, εγκλωβίζοντας όσους τον χρησιμοποιούσαν εκείνη την ώρα.

Τα άτυχα θύματα  δεν είχαν παρά να φωνάξουν μια και και δεν υπάρχει μέσα στον ανελκυστήρα τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης. Επομένως ο απεγκλωβισμός τους ήταν θέμα καθαρά τύχης, δηλ. εξαρτώταν από τον όροφο στον οποίο είχαν εγκλωβιστεί, από το αν ήταν  κάποιος σε αυτό τον όροφο, από την ένταση της φωνής τους και άλλους τέτοιους αστάθμητους παράγοντες.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως και όπως επιτάσσουν οι καιροί, πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Αυτά της φωτογραφίας. Μικρή παρατήρηση, στον ανελκυστήρα μέσα δεν "πιάνει" σήμα το κινητό. Μην είμαστε όμως αχάριστοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: