Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τι να πιστέψεις;

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην αποβάθρα του ηλεκτρικού στην Ομόνοια 12 το μεσημέρι. Αριστερά η αφίσα καταγγέλλει πως με τις αποσπάσεις το προσωπικό έχει πλέον μειωθεί και δεν επαρκεί. Δεξιά, ο υπεύθυνος του σταθμού απολαμβάνει κουβεντούλα, με εφημερίδα, τσιγάρο (!!!) και φυσικά φραπέ.


3 σχόλια:

Ξενοφών Βασιλάκος είπε...

Θα μπορούσε να είναι σε διάλειμμα. Αυτό όμως δεν αλλάζει τίποτα. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και το δημόσιο δεν απεργούν ποτέ για λόγους ελλείψεων. Για να το έκαναν αυτό θα έπρεπε 1) να υπήρχαν ελλείψεις και 2) να τους ένοιαξε το επιπεδο υπηρεσιών που παρέχουν στο πολίτη. Προσωπικά αυτό που έχω εισπράξει είναι ότι ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και δεύτερο συμβαίνει (τουλάχιστον όχι συχνά ώστε να έχω αντίθετη εικόνα).

Αυτό που πιστεύω ότι τους νοιάζει είναι 1) να μη ξεβολευτούν (οικονομικά ή από τη θέση που είναι και στο μέρος που είναι) και 2) να κόψουν από την αρχή τον αέρα όποιου θέλει να κάνει αλλαγές (χωρίς να υπαινίσσομαι ότι οι αλλαγές γίνονται απαραίτητα με αγαθές προθέσεις ή θετικό αποτέλεσμα).

Νίκος Φωτίου είπε...

Μπα το βλέπω σχεδόν κάθε μέρα

Ξενοφών Βασιλάκος είπε...

Διαβάζοντας και πάλι την ανάρτηση μου θέλω να διευκρινίσω κάτι. Δεν "ηδονίζομαι" με το να ρίχνω όλο το χάλι της ελληνικής οικονομίας στους υπάλληλους του στενού και ευρύτερου δημοσίου. Από δημόσιο σχολείο πέρασα – και μάλιστα με καλή εμπειρία -, ωστόσο ο,τιδήποτε άλλο με δημόσιο χαρακτήα το έχω συνδέσει με τη ταλαιπωρία, κακή συμπεριφορά, κομματικοσυνδυκαλιστικό παροξυσμό και αναξιοκρατία, και πλειοδοσία βλακείας/θράσσους (απ)αιτημάτων (ποτέ δεν αιτούνται, πάντα απαιτούν!). Αυτό που βιώνω είναι πως πάντα ταλαιπωρούνται όλοι οι υπόλοιποι για να απεργήσουν οι ΔΥ και κυρίως εκείνοι των ΔΕΚΟ, με αιτήματα καθαρά μικρο-συντεχνιακά. Πχ, στα ΜΜΜ πληρώνουμε ακριβότερο εισιτήριο για 2 κατηγορίες πολιτών: α) τους τζαμπατζήδες και 2) τους υπεράριθμους της Α.Μ.Ε.Λ. και του Η.Σ.Α.Π. Έγινε ποτέ απεργία γιατί δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η εισητηριοδιαφυγή ή γιατί γίνονται υπεράριθμες προσλήψεις;