Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η Οδύσσεια ενός οδηγού-και ενός πεζού...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το ...σπίτι σου να εύχεσαι οδηγούς μην συναντήσεις....

Αγαπητέ οδηγέ,

Είσαι περήφανος από την φύση σου, αλλά να ξέρεις πως δεν είναι ντροπή να οδηγάς στην αριστερή λωρίδα στην εθνική, ειδικά αν πηγαίνεις με 90.

Έκτακτη ανάγκη δεν είναι όταν βιάζεσαι να πας σπίτι σου,  ούτε όταν βαριέσαι να περιμένεις στο μποτιλιάρισμα. Έκτακτη ανάγκη είναι όταν το ασθενοφόρο πρέπει να φτάσει στο σημείο ενός ατυχήματος. Και επειδή κατά κανόνα δεν οδηγάς ασθενοφόρο, μην κίνησε στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Οι θέσεις αναπήρων δεν προορίζονται για εγκεφαλικά αναπήρους, βλάκες ή καθυστερημένους. Οι μπάρες των αναπήρων δεν βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν το αυτοκίνητο σου να ανέβει στο πεζοδρόμιο. Οι θέσεις για τις εγκύους δεν είναι για αυτούς που κάποια στιγμή στο μέλλον έχουν σκοπό να κάνουν ένα παιδί. Για αυτό μην παρκάρεις εκεί.

Ο λεωφορειόδρομος δεν είναι ένα κομμάτι του δρόμου όπου μπορείς να σταματήσεις για να περιμένεις τον φίλο σου ή να πάρεις τσιγάρα από το περίπτερο. Γενικά είναι κομμάτι του δρόμου όπου εσύ δεν έχεις καμία δουλειά.

Στο κόκκινο φανάρι όταν πατάς πάνω στην διάβαση πεζών,  το πράσινο δεν θα ανάψει πιο γρήγορα. Για αυτό σταμάτα 1 μέτρο πίσω.

Στο κέντρο της Αθήνας μπορείς να πας και με το μετρό. Το ξέρω αγόρασες καινούργιο τζιπ, αλλά δεν χρειάζεται να μου το μοστράρεις παρκαρισμένο στη δεξιά λωρίδα της Πανεπιστημίου.

Το σήμα με το κόκκινο Χ σε μπλε φόντο, σημαίνει ότι δεν μπορείς να σταματήσεις εκεί. Επειδή έχεις ανάψει τα αλάρμ, δεν σημαίνει ότι μπορείς να κλείσεις το ένα ρεύμα της Βουλιαγμένης. Το ξέρω δεν πρόκειται να έρθει κάποιος αστυνομικός να σου πει κάτι, αλλά είναι ενοχλητικό για όλους τους άλλους.

Ο δρόμος κάτω από το σπίτι σου δεν σου ανήκει. Για αυτό μην βάζεις καρέκλες, πέτρες, τούβλα ή ότι άλλο βρεις για να σου κρατάει την θέση να παρκάρεις.

Κατά κύριο λόγο στους ανθρώπους δεν αρέσει εκεί που κάθονται να ακούν στο τέρμα Τερζή, Καρρά, Tiesto ή εξατμίσεις που κάνουν σαν τρυπάνια.

Με εκτίμηση,
Κούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: