Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Περί Απεργιών & Κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εγκαινιάζοντας αυτό το blog (που προς το παρόν γνωρίζουν «3 και ο κούκος», όπως εύγλωττα αποτυπώνεται στον τίτλο του ;-)), θα καταπιαστώ με ένα θέμα της επικαιρότητας:
Ρίχνοντας μια ματιά στο http://apergia.gr/index.php?option=com_gcalendar&view=google&Itemid=206 διαπιστώνω ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου (όπου και ενημερώνεται αυτό το site) δεν υπάρχει ούτε μια εβδομάδα που τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) στην Αθήνα να έχουν λειτουργήσει Δευτέρα-Παρασκευή αδιαλείπτως. Βεβαίως, για όσους κατοικούν στο κλεινόν άστυ η επίκληση στην πηγή (εν προκειμένω, στο site) είναι μάλλον περιττή. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ είναι ένα καθημερινό φαινόμενο (που δεν ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2010), μετατρέποντας από καιρού εις καιρόν τις μετακινήσεις σε μια οδύσσεια χωρίς την πιθανότητα για ένα τέλος εφάμιλλο με αυτό του ομηρικού έπους.
Δε θα εξετάσω τα αίτια για τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις. Θα κάνω την (ακραία;) υπόθεση εργασίας ότι όλα τα αιτήματα του κλάδου είναι απολύτως δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν μέχρι κεραίας.
Ακολουθούν 2 ρητορικές ερωτήσεις: Δεδομένης της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού όλο αυτό το διάστημα, πόσοι στέκονται (πια;) αλληλέγγυοι στα αιτήματα του κλάδου; Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης πραγματοποιούνται με αντίστοιχους ρυθμούς απεργίες/ στάσεις εργασίας/ κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ ;
ΥΓ: Κανονικά το 1ο post του blog θα έπρεπε να ήταν αφιερωμένο στο ποιοι είμαστε και στο τι σκοπεύουμε να δημοσιεύουμε. Οψόμεθα και για τα 2. ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια: