Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Προς τους πολιτικούς "που τα έλεγαν από παλιά"

Από το 2009 και μετά, διάφοροι επαγγελματίες πολιτικοί της μεταπολίτευσης έχουν υιοθετήσει μια ρητορική υποστήριξης της πολιτικής τους ύπαρξης λέγοντας διάφορα ωραία του τύπου "εγώ τα έβλεπα" ή "εγώ τα έγραφα" ή "εγώ τα έλεγα από νωρίς". Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα στο μυαλό μου είναι η κ. Μπακογιάννη ("τα έλεγα/έβλεπα όσο κυβερνούσε ο Καραμανλής"), ο κ. Σκανδαλίδης ("από το 1996 έλεγα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προσπεραστεί από την κοινωνία και τις ανάγκες της") και πρόσφατα τον κ. Πάγκαλο (για το "όλοι μαζί τα φάγαμε" είπε ότι τα λέει από το 1985 σε άρθρα του στις εφημερίδες).

Αν βάλετε πόσοι άλλοι πολιτικοί έχουν πει κατά καιρούς "τα έβλεπα/τα έλεγα", σχεδόν θα φτάσουμε σε ένα σημείο που η πλειοψηφία των πολιτικών θα δηλώσει ότι "τα έβλεπε/τα έλεγε". Αν είναι έτσι, πως φτάσαμε ως εδώ ρε παιδιά;

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το μόνο που σκέφτεστε αγαπητοί πολιτικοί είναι η επανεκλογή σας. Και επειδή τα λεφτά τέλειωσαν, τώρα θέλετε να υιοθετήσετε το προφίλ του υπεύθυνου ανθρώπου που τα έβλεπε και τα έλεγε ακόμα και την περίοδο των παχέων αγελάδων. Ακόμα και αν σας πιστέψουμε ότι τα βλέπατε/τα λέγατε, γιατί να σας ξανα-ψηφίσουμε; Με την δήλωση ότι τα βλέπατε/λέγατε, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεστε ότι είστε ανίκανοι: δεν μπορέσατε να πείσετε για την σπουδαιότητα της κατάστασης τότε, απλά πηγαίνατε με το ρεύμα.

Άρα, ας υποθέσουμε ότι δεν είστε ψεύτες και καιροσκόποι, αλλά είχατε δει το τι έρχεται. Το γεγονός ότι δεν κάνατε κάτι, σημαίνει ότι δεν το κάνατε καλά της δουλειά σας. Ό,τι και από τα 2 να ισχύει, προσωπικά με πείσατε για την ακαταλληλότητα σας να ηγηθείτε του τόπου. Ο τόπος χρειάζεται νέα πολιτική ηγεσία: νέα πρόσωπα, με βιογραφικό και εμπειριά (να έχουν κολλήσει ένσημα κοινώς) και όχι ανακάτεμα της τράπουλας με τα παιδιά του κομματικού σωλήνα.

Ένας εκ των τεσσάρων (δεν ξέρω αν είμαι ο κούκος ή όχι όμως)

2 σχόλια:

Νίκος Φωτίου είπε...

Αν τα έλεγαν είναι ανίκανοι, αν δεν τα έλεγαν είναι ψεύτες. Ας φανούμε τουλάχιστον εμείς ικανοί να τους δείξουμε την πόρτα εξόδου. Εεεε Χρηστάκη Παπουτσή.....

mr potato head είπε...

συμφωνώ απολύτως. μιας κι εγώ δεν τους έχω ψηφίσει ποτέ, συμπεραίνω ότι το θέμα είναι να συμφωνήσει μαζί μας και η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία.