Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Το ΔΟΥ Χαλκίδας καλεί σε μποϋκοτάζ γερμανικών προϊόντων

Σήμερα 25/7 στο ΔΟΥ Χαλκίδας υπήρχε τοιχοκολλημένη στο εσωτερικό του κτιρίου σε 2 σημεία η παρακάτω αφίσα της ένωσης προστασίας καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας


Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο λόγος που μια δημόσια υπηρεσία δέχεται να υπάρχει μια τέτοια αφίσα στον χώρο της; Θα το δεχόμουν μια κόσμια αφίσα που να παροτρύνει την αγορά ελληνικών προϊόντων προβάλλοντας τα προτερήματα τους και τα οφέλη τους στην οικονομία, αλλά αυτό που είδα μου κάνει τελείως λαϊκίστικο και σίγουρα όχι κάτι που περιμένω να δω σε έναν τέτοιο χώρο.





2 σχόλια:

mr potato head είπε...

η αφίσα λέει να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα κοιτάζοντας το barcode να ξεκινά με 520. Έλα όμως που λένε ότι το 520 δεν εξασφαλίζει 100% ελληνικότητα!

Ξενοφών Βασιλάκος είπε...

Το δικό μου σχόλιο είναι το εξής: Άραγε πως θα αισθανόταν ένας έλληνας αν σε αντίστοιχη γερμανική ΔΟΥ υπήρχε αφίσα με αντίστοιχο περιεχόμενο, π.χ., "Ούτε ευρώ στον ελληνικό τουρισμό και αγροτικά προϊόντα μέχρι να αποκτήσουν οργανωμένο, σοβαρό, σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος."

Οσο για τη "καραμέλα" των πολεμικών αποζημειώσεων, και οι γερμανοί μπορούν να υποστηρίξουν ότι τα κοινοτικά πακέτα στήριξης που δώθηκαν στην Ελλάδα, στο μερίδιο που αναλογεί η δική τους συνδρομή, είναι αντίστοιχης αξίας. Δεν έχω πρόχειρη τη πηγή, πάντως θυμάμαι ότι ειναι περίπου 300 δις ευρώ διαχρονικά από τη δεκαετία του '80.

Υπάρχει θα πει κανεις πάντα το αντεπιχείρημα ότι τα χρήματα γύρισαν πίσω στη γερμανική οικονομία λόγω της κατανάλλωσης και μη επένδυσης σε κεφάλαιο παραγωγής. Αν και αλήθεια, αυτό ειναι πιό πολύ ένα άλλοθι για τη δική μας συνείδηση διότι οι κύριοι υπαίτιοι ήμαστε και είμαστε εμέις και οι οικονομικοδιοικητικές στρεβλώσεις μας.