Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή προς τον πρύτανη του Ε.Μ.Π

Την Τρίτη 17/1 το Ε.Μ.Π έμεινε κλειστό, κατά κύριο λόγο ως αντίδραση στο μέτρο της εφεδρείας (δείτε την απόφαση εδώ http://t.co/uVRGFmMB). Δεδομένου ότι το μέτρο έχει πλέον καταργηθεί το ακόλουθο email εστάλη στον πρύτανη του Ε.Μ.ΠΑξιότιμε κ. Πρύτανη, Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που απευθύνομαι σε εσας για μια απόφαση της συγκλήτου στην οποία απείχατε, αλλά μιας και δεν ανήκω στην κοινότητα του ΕΜΠ δυσκολεύομαι να βρω κάποιο τρόπο επικοινωνίας με τα υπόλοιπα μέλη της συγκλήτου.

Ο λόγος που σας γράφω είναι επειδή διαπίστωσα πως με απόφαση σας (της συγκλήτου) το ΕΜΠ θα παραμείνει κλειστό αντιδρώντας στο μέτρο της εφεδρείας. Αναρωτιέμαι ποιο είναι το σκεπτικό αυτής της απόφασης δεδομένου ότι η ίδια η κυβέρνηση δήλωσε πως το μέτρο δεν ήταν πετυχημένο και ως εκ τούτου το εγκαταλείπει.

κ. Πρύτανη, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ευελπιστώ το πανεπιστήμιο να παίξει ένα καταλυτικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από το τούνελ. Αν όντως η σύγκλητος ενός εκ των κορυφαίων ιδρυμάτων της χώρας έχει διαπιστώσει πως οι κυβερνητικές δηλώσεις για το θέμα τις εφεδρείας όχι μόνο δεν εφαρμόζονται αλλά απειλούν και το ελληνικό πανεπιστήμιο, τότε οφείλει να καταγγείλει και να υποδείξει τις συγκεκριμένες ενέργειες. Αν όμως αυτή ήταν μια ενέργεια στα πλαίσια του στείρου "συνδικαλιστικού" αγώνα, τότε βάζει ακόμη ένα στίγμα στην εικόνα του ελληνικού πανεπιστημίου και αποστρέφει τον κόσμο από τα αληθινά προβλήματα του πανεπιστημίου.

κ. Πρύτανη, πιστεύω πως ο κόσμος περιμένει από την ακαδημαϊκή κοινότητα να αναδείξει με την αντικειμενικότητα που διέπει έναν επιστήμονα τα προβλήματα που μας έχουν οδηγήσει ως εδώ και να προτείνει λύσεις σε αυτά. Η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να ηγείται ενός κύματος αλλαγής και όχι να σέρνεται πίσω από ένα ρεύμα κομματικοποιημένης, συντεχνιακής και μυωπικής αντίδρασης. Η κοινωνία περιμένει από εμάς και δράση.

Με εκτίμηση
Νίκος Φωτίου Υ.Δ Ο.Π.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: